Trustpilot

Wat Is Ascorbic Acid Ofwel Vitamine-C?

Wat Is Ascorbic Acid Ofwel Vitamine-C?

Dat je een frisse en gezonde glow krijgt van Vitamine C is bekend, maar het doet nog veel meer voor je huid dan je alleen laten stralen. Vitamine C heeft veel verschillende varianten die je kan inzetten om je skin concerns te verbeteren. Bij Prescription is er gekozen voor de variant van het ascorbinezuur ofwel, Prescription Ascorbic Acid 20%. 

Onze ascorbic acid is een lab based variant, met nóg sterkere eigenschappen.

Wat is het effect van Vitamine C op je huid?

 • Vitamine C verbetert het herstellend vermogen van de huid en werkt ook zeer bevorderend op wondheling (dit geldt ook voor littekens).
 • De aanmaak van collageen wordt gestimuleerd door vitamine C, wat de huid steviger doet aanvoelen.
 • Het beschermt je huid tegen uv-straling en blauw licht, wat weer huidveroudering tegen gaat.
 • Vitamine C is een krachtige antioxidant die beschermt tegen irritatie, vervuiling en ontstekingsreacties.
 • Zichtbare pigmentschade vervaagt en de huid egaliseert.

 Hoe krijg je vitamine C binnen?

Ons lichaam maakt zelf geen vitamine C aan en is daarom volledig afhankelijk van de voeding die jouw lichaam binnenkrijgt. De vitamine C zit in het vocht van voedingsmiddelen en wordt vanuit daar direct opgenomen in je bloed. Een teveel aan vitamine C zal je lichaam weer verlaten via je urine.


Welke voeding bevat vitamine C?

Er zijn bepaalde voedingswaren die een hoge concentratie vitamine C bevatten. Deze producten raden wij dan ook aan om met enige regelmaat te eten om te zorgen voor voldoende vitamine C in jouw lichaam.

 • Rode paprika
 • Sinaasappelen
 • Broccoli
 • Aardbeien
 • Aardappelen (zoet)
 • Spruitjes 


Prescription 
Ascorbic Acid 20%
 werkt als antioxidant beschermend en voornamelijk ook herstellend tegen eventuele opgelopen schade. Vitamine C kan de kracht van SPF versterken. Er wordt een dubbel effect gecreëerd op je huid; de vitamine C werkt als antioxidant als hersteller en de SPF als beschermer tegen de uv-stralen.

Onze tips

Mix een paar druppels van de Ascorbic Acid door je cleanser heen voor een extra glowy look. J Mocht je denken bij bovenstaande informatie: “dit is te mooi om waar te zijn...”, snijd dan eens een sinaasappel doormidden en besprenkel één kant met vitamine C. Als je na een uurtje kijkt is het verschil wel duidelijk, de besprenkelde helft is prachtig en glowy! Dit voorbeeld is natuurlijk niet 1 op 1 met je huid, maar geeft een beeld van het effect van de Prescription ‘s Ascorbic Acid.

We’re happy to help! 
Heb je vragen over onze producten? Neem gerust contact op met onze customer service, onze skin experts helpen je graag verder.

Hinterlassen Sie einen Kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *