Wat is Salicylzuur?

Wat is Salicylzuur?

Om een frisse en egale huid te krijgen is het van belang om regelmatig dode huidcellen te verwijderen door middel van een exfoliant. Één van de meest populaire exfolianten is salicylzuur. Deze exfoliant is in vergelijking met andere zuren, zoals bijvoorbeeld fruitzuren, een stuk milder. Hierdoor is het ingrediënt geschikt voor een gevoelige huid, maar ook de nummer 1 exfoliant als je last hebt van een onzuivere huid of zelfs acne.  

BHA
Salicylzuur is een BHA (Beta Hydroxy Acid), dat wordt verkregen uit de bast van wilgenbomen. BHA’s zijn in vet oplosbaar en daardoor dus ook zeer geschikt voor een huid met een verhoogde talgproductie. Het heeft de volgende benefits:

✓  Salicylzuur dringt diep de poriën in en lost hier het overtollige talg op
✓  Het verwijdert de dode huidcellen en stimuleert het de celvernieuwing
✓  Het verbetert de huidtextuur
✓  Het vervaagt rimpels en fijne lijntjes
✓  Het vervaagt pigment en ouderdomsvlekken

Skin expert Maaike Nanninga vertelt: “Salicylzuur is bij uitstek geschikt voor de onzuivere, vettere huiden door zijn talg oplossende en regulerende werking. Salicylzuur is echter ook goed te gebruiken bij een gevoelige huid. Het werkt namelijk ook kalmerend. Salicylzuur stimuleert cellen om ontstekingsremmende elementen te produceren. Om dit kalmerende effect te versterken hebben wij het salicylzuur gecombineerd met azelaïnezuur - dit remt de groei van bacteriën en vermindert roodheid op de huid. Good to know: na het gebruik van een exfoliant is de huid altijd gevoeliger voor zonlicht, dus gebruik altijd een SPF. Onze shield cream SPF30 beschermt je huid optimaal, zonder te verstoppen.”

How to use
Mix 3 drops van de salicylic acid 2% + azelaic acid 7% met de Edelweiss cleanser, masseer 30 tot 60 seconden in en verwijder grondig met lauw water en dep je huid droog. Doe dit 3 keer per week. Een hele actieve ontsteking? Stip ‘m voor het slapen plaatselijk aan met de salicylzuur, herhaal dit 2-3 dagen en binnen no-time is deze verdwenen.

Je shopt ‘m hier.

We’re happy to help!

Heb je vragen over onze producten? Neem gerust contact op met onze customer service, onze skin experts helpen je graag verder.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *